Uit 70 boothouders Commewijne hebben 6 geen rooie cent ontvangen aan brandstofcompensatie 2018 en Covid-vergoeding

Het blijkt dat 6 particuliere boothouders van Commewijne geen rooie cent hebben ontvangen aan brandstofcompensatie van het heel jaar 2018 en de Covid-vergoeding. Uit de 70 boothouders beschikken 63 wel over het voornoemde. Waarom niet eenieder ontvangen heeft, is een raadsel voor de 6 boothouders die de trajecten Laarwijk en Meerzorg onderhouden. De uitkering verschilt per traject. Van Laarwijk bijvoorbeeld bedraagt de brandstofcompensatie over het heel jaar 2018 circa SRD 18.600 en de Covid-vergoeding voor 1 maand circa SRD 5.000. De boothouders lijden sedert eind mei aan inkomstenderving vanwege de uitbraak van Covid-19.

Een gedupeerde boothouder zegt aan Dagblad Suriname dat het niet om 6 maar 7 boothouders gaat, die niets hebben ontvangen. Dat klopt volgens Ann Sadi, voorzitter van de Vereniging van Boothouders van District Commewijne (VBDC), niet. “1 boothouder heeft niet gevaren, blijkt uit de administratie. Van die 6 boothouders moesten wij opnieuw de bankrekeningnummers, administratie en vergunning nagaan. Dat hebben wij 3 weken terug al gedaan. Het wachten is dus op het OWT&C-ministerie”, zegt Sadi. Zij betreurt het dat de betaling nog steeds niet op gang is gekomen.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: