Steekpartij in cellenhuis van CPI

Twee gedetineerden van de Centrale Penitentiaire Inrichting (CPI) Santo Boma zijn zaterdag op de vuist gegaan na een ontstane woordenwisseling. Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer M. bezig was domino te spelen. Hij verloor een spel en werd vernederd door de verdachte V., meer bekend als ‘Father’. De verdachte maakte het slachtoffer uit tot een boeler. Hierdoor ontstond er een woordenwisseling tussen beide gedetineerden. Op een bepaald moment klapte Father het slachtoffer M. Deze laatste reageerde hierop en klapte Father terug. Hierna ontstond er een gevecht, waarbij Father, het slachtoffer M., met een mes twee steekverwondingen heeft toegebracht in de buikstreek. Beide gedetineerden werden door de dienstdoende penitentiaire ambtenaren (PA) uit elkaar gehaald. De verdachte is thans in een isolatiecel geplaatst en het slachtoffer is onder bewaking opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. 

Van een betrouwbare bron verneemt de krant dat de verdachte Father veroordeeld is tot levenslange gevangenisstraf. Ook wordt er gezegd dat een PA tijdens het gevecht enkele waarschuwingsschoten heeft gelost binnen de inrichting en dat er niemand door die schoten gewond is geraakt. Dagblad Suriname probeerde de directeur van CPI, Pertabsing Patjai, telefonisch te bereiken, echter was hij niet bereikbaar voor commentaar. De politie van Santo Boma heeft het verdere onderzoek overgedragen aan de recherche van Midden Suriname.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: