Schrijfster Indra Hu: “De vraag is enorm en ik ben blij met het gedrukt boek over Coronavirus/Covid-19”

Indra Hu heeft recentelijk drie videoboeken via FB en YouTube gelanceerd met informatie over het Coronavirus en Covid-19. De auteur richt zich in deze videoboeken speciaal tot  jonge kinderen en jeugdigen. “Covid-19 is erg gevaarlijk en velen zijn eraan overleden en  daarom dat bewustwording erover zeer belangrijk is. Vanaf de publicatie van het eerste  deel waren de reacties ontzettend enthousiast en velen waren van mening dat er ook een  gedrukt boek uit moest komen. De argumenten waren dat niet iedereen op facebook is of  beschikt over internet om de filmpjes op YouTube te bekijken, etc.” In een interview met Dagblad Suriname zegt de schrijfster: “Iedereen vroeg naar een  hardcopy en ik ben toen op zoek gegaan naar sponsoring. Het was namelijk zo dat ik geen financiën had om meteen weer een boek te drukken, want op 5 maart jl. heb ik mijn 20ste boek gelanceerd. Ik stuurde samen met mijn Stichting Rupsje Regenboog een paar brieven naar enkele bedrijven en alle antwoorden waren negatief. Ik dacht om het boek geheel zelf te drukken, maar dan zouden de boeken de normale prijs hebben en ik wilde juist een sterk  gereduceerde prijs voor de gemeenschap met de donaties en ook wilde ik scholen en sociale instellingen boeken doen toekomen. Ik schreef nog enkele brieven en toen reageerden E.B.S, Assuria Community Fund, de Volkskredietbank, Safety Power, Notariaat Pancham en Huidkliniek Noord positief. Ik had nu een deel van de sponsoring binnen en ik kon aan de slag.” Volgens Hu is het boek als een bom ingeslagen. “De gemeenschap reageerde super enthousiast, de vraag naar boeken is erg groot” en de auteur vertelt dat binnen drie dagen tenminste 700 exemplaren zijn verkocht en dat er nog veel bestellingen zijn. Een hardcopy kost slechts SRD 25; het telt 32 full color pagina’s en de mooie illustraties zijn gedaan door Jurmen Kadosoe. De boeken zijn voorlopig alleen verkrijgbaar bij de schrijfster zelf, bij Didasko Peuterschool te Commewijne en bij Rappa’s Bieb op Zuid. “Er is vraag naar het boek vanuit alle windstreken van het land en ik kijk hoe ik de verschillende districten kan bereiken. Als er mensen zijn die boeken willen verkopen in hun district, dan kunnen ze mij benaderen,” aldus de schrijfster.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: