Reslutaten Weekend Peilingen

———————————————————————————————————

Peiling 1: Moet het ambtenarenapparaat alleen afgestudeerden van het VWO en de Universiteit in dienst nemen?

In onze eerste peiling van het weekend vroegen wij aan onze lezers of het ambtenarenapparaat alleen afgestudeerden van het VWO en de universiteit in dienst zou moeten nemen, e.e.a. uiteraard met de bedoeling het niveau van dit apparaat op te krikken, en zo misschien betere resultaten neer te zetten.

De meningen waren verdeeld. Er stemden 1657 personen, waarvan ongeveer de helft, 84 personen of 54%, niet van mening was dat dit een goed idee zou zijn.

46%, 763 personen, was wel de mening toegedaan dat het beter zou zijn in ons ambtenarenapparaat alleen mensen van dat niveau in dienst te nemen. Wat denkt u zelf?

————————————————————————————————————

Peiling 2: Moet er conversie plaatsvinden van grondhuur/erfpacht percelen?

Dat was onze tweede vraag in de peilingen van het weekeinde. 

Maar liefst 81% van de 1578 lezers (1276 personen) vond dat grondhuur en erfpacht percelen verkocht moeten worden aan de houders tegen een goedkoop tarief, terwijl slechts 19% of 302 personen vonden van niet. Een goede opgave om te bestuderen voor de nieuwe regering?

—————————————————————————————————————–

Peiling 3: Moeten de instituten van DR en RR afgeschaft worden?

Het is algemeen bekend dat veel mensen vinden dat de districtsraden wel werken, maar de ressortraden afgeschaft zouden moeten worden omdat ze onvoldoende rendement zouden hebben. 

Wij stelden echter de vraag of beide instituten afgeschaft moeten worden, en dan nog zei wel 80% (1391 stemmen) van de 1743 lezers dat ze liever af willen van deze instituten, terwijl een kleine minderheid van 20%, of 352 personen de instituten toch veel liever behouden. 

Doet u ook mee aan onze peilingen op www.dbsuriname.com?

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: