Real Madrid maakt jacht op de eerste titel sinds 2017

8 juli 2020 – 19 juli 2020 – Het seizoen van de Spaanse Primera-divisie, officieel bekend als La Liga. Real Madrid heeft drie overwinningen nodig van vier overgebleven wedstrijden om een eerste La Liga trofee te bemachtigen sinds 2017. Na zeven opeenvolgende wedstrijdoverwinningen staat Real Madrid met vier punten aan de top van de ranglijst tegenover Barcelona.

Zwaargewichten Real Madrid en Barcelona zijn van oudsher dominant in La Liga en delen 59 van de 88 titels met elkaar. Atletico Madrid (10 titels), Athletic Bilbao (8), Valencia (6), Real Sociedad (2), Deportivo (1), Sevilla (1) en Real Betis (1) completeren het veld van de kampioenen sinds 1929.

Resterende wedstrijden voor Real Madrid en Barcelona:

8-10 juli: Real Madrid tegen Alaves, Barcelona tegen Espanyol
11-13 juli: Granada tegen Real Madrid, Valladolid tegen Barcelona
15 juli: Real Madrid tegen Villarreal, Barcelona tegen Osasuna
19 juli: Leganes tegen Real Madrid, Alaves tegen Barcelona

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: