Scholieren Havo 2, Lyco I en II, VWO 4 en SGK kampen met grote achterstand

“Al 4 maanden zijn we aan ons lot overgelaten”

Scholieren van Havo 2, Lyco I en II, VWO 4 en SGK kampen met een grote achterstand als gevolg van de onderwijsonderbreking door Covid-19 sedert maart 2020. Dit meldt de woordvoerder van deze groep, Jamiro Pink, aan Dagblad Suriname. Met het besluit van het onderwijsministerie om de niet-examenklassen op basis van de cijfers van het eerste en tweede kwartaal te beoordelen, vreest hij dat vele scholieren benadeeld zullen worden. “In de afgelopen 4 maanden is er geen woord gerept naar ons toe en ineens moeten we alle cijfers in orde hebben? Wij dienen een derde kwartaal te krijgen, zo niet, eisen we dat we mogen doorstromen”, vindt Pink.

Hij deelt mee dat er van afstandsonderwijs op de voornoemde scholen niets is gekomen. Zo werden er geen online lessen georganiseerd waardoor de gap in de leerstof enorm is. Volgens Pink is alleen de eerste repetitieronde van het tweede kwartaal achter de rug. “Daarna hebben we niets meer van de school vernomen.” Hij is het overigens oneens mee dat de scholen op 6 juli herstarten voor de examenkandidaten van glo, voj en vos. “Als er zelfs in ons hoogste college van staat, waar alle Coronaprotocollen sterk aanwezig zijn, leden besmet zijn met Covid-19, wat kan er dan allemaal gebeuren op de scholen?”

Pink vraagt zich af hoe de scholieren bovendien urenlang met een mondmasker gaan kunnen doorbrengen. Hij is van mening dat er teveel onduidelijkheden zijn op dit moment en dat het fysieke onderwijsproces niet doorgaat op 6 juli. “Het diploma is heel erg belangrijk, maar de hoogste prioriteit is onze gezondheid.” Pink, die zelf van Havo 2 is, zal samen met studentenvertegenwoordigers van Lyco I en II, VWO 4 en SGK een petitie indienen bij het parlement op 6 juli omstreeks 10:00 uur.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: