PLO trekt zich terug; bussen blijven in de garage

OWT&C werkt mee hoe openbaar vervoer op gang te brengen

Na heel wat heisa gecreëerd te hebben, trekt PLO zich terug: de bussen blijven in de garage.

Op 30 juni had PLO het besluit genomen om het busvervoer per 6 juli weer beschikbaar te stellen tegen aangepaste tarieven. PLO was van mening dat met het versoepelen van de lockdown, het openstellen van de scholen en de niet-essentiële diensten, de bussen niet langer in de garage kunnen blijven. De buschauffeurs lieten merken dat dit een eenzijdig besluit was, met de community spreading van Covid-19 zijn ze huiverig om het werk te hervatten zonder de nodige beschermingsmaatregelen te treffen. Ook Vosov sloot zich niet aan bij het besluit van PLO. Thans worden er met het OWT&C-ministerie gesprekken gevoerd om het openbaar vervoer op een veilige manier op gang te brengen en om de bushouders in de tussentijd een vergoeding te geven voor de inkomstenderving die zij ondergaan. Wanneer de bussen weer kunnen rijden, is niet duidelijk.  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: