“Ik ga eerst zelf kijken hoe alles in elkaar zit, voor ik mijn kind naar school stuur”

“Ik kan me niet voorstellen dat de men het nog toelaat de school te laten beginnen”, zegt oma Ells van 78 jaar tegenover de krant. “Ik weet dat het voor het beste is of voor de ontwikkeling van het kind, maar vind het niet een goed idee. De gezondheid van het kind  staat nog centraal. Mijn kleindochter vertelde mij dat ze mijn achterkleinkind met een neuskap moet steuren naar school. En ik weet dat Vene niet zo lang met een neuskap kan, vandaar dat zij ook vaak thuis met mij blijft”, zegt oma. “Zij kan niet eens een half uur met een neuskap, laat staan 5 uren. Tot zo ver weet ik ook niet als de school de leerlingen zal voorzien van een neuskap. Voor al die uren gaat ze tenminste twee moeten gebruiken. Is misschien overdreven, maar je moet veilig zijn. Bij de winkel koop ik een neuskap al voor SRD 15. Voor alleen mijn achterkleinkind voor een week is de uitgave al op SRD 150. Hoe doet de rest het dan?”, vraagt oma Ells zich af. “Als er wordt aangegeven dat de getroffen maatregelen op school worden toegepast, dan neem ik aan dat er ook voor die kleine dingen gezorgd wordt.”

Een andere burger benadrukt dat hij onzeker is over het feit dat de school daadwerkelijk de middelen beschikt om de maatregelen goed te implementeren. “Ik ga eerst kijken hoe de toestand in mekaar zit voor ik mijn kind naar school stuur. Een observatie voor mezelf doet toch geen kwaad? In mijn achterhoofd zitten er nog heel veel vragen. Als ze de DNA, de plek waar alle hoogwaardigheidsbekleders op maandag aanwezig waren, geen 100% controle konden bieden, wat kan er dan gezegd worden van de zorg van de school voor de kinderen?”, vraagt de bezorgde vader zich af. “Ik kijk wel wat het maandag wordt, hopelijk worden de kinderen niet gebruikt als proefkonijnen”, benadrukt oma Ells.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: