Wegen Commewijne in slechte staat door harde regen

Een familie te Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne raakt moedeloos van het lange wachten dat de hoofdweg, de Suikerrietweg, wordt verhard. Het gaat om de omgeving van het Militair Project. “We wachten al jaren en we zien het niet gebeuren. Te voet is de weg onbegaanbaar en iedereen in de buurt heeft problemen”, vertelt buurtbewoner Sherwien. Ook andere zijwegen kampen met hetzelfde probleem, waarbij alles onder water ligt en de mensen klagen over de lozing. Volgens de bewoner gaat het om meer dan 20 huishoudens. De mensen beschikken wel over water en stroom. Echter is de slechte staat van de weg nu een hobbel die men liever vandaag dan morgen opgelost ziet.

Districtscommissaris is op de hoogte

Districtscommissaris Ajaikoemar Kali geeft in een reactie aan dat hij op de hoogte is van de conditie van de wegen. “De afgelopen dagen heeft het hard geregend en bijna alle wegen zijn nu slecht begaanbaar”, zegt de burgervader. “Momenteel ben ik bezig met het ministerie van Openbare Werken om zand en een tractor met achterblad in te zetten voor de mensen.” Ajaikoemar Kali laat weten dat de wegen alvast geëgaliseerd moeten worden om deze dan van schelpen te voorzien. “Ook moeten we de wegen opvullen met klinkzand, zodat de onderlaag goed zit.”  De dc is drukdoende met het herstel, laat hij weten. De bewoner Sherwien laat weten dat dit voornemen van de dc alvast een goede stap is. “Want we willen de weg weer gebruiken.” Toch vraagt de buurtbewoner zich af voor hoe lang de weg goed blijft nadat de wegen zijn geëgaliseerd en voorzien zijn van zand en schelpen. “Want als het weer regent, dan wordt het weer hetzelfde”, vreest Sherwien. Zijn hoop is dan ook erop gevestigd dat na de mededeling van de dc de straten betegeld worden. 
 
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: