Viren Ajodhia: “Internationale kapitaalmarkt toont vertrouwen in nieuwe regering”

Het ziet ernaar uit dat Suriname wat ademruimte zal krijgen van Oppenheimer om de obligatielening van US$ 125 miljoen af te lossen. De regering heeft reeds een verzoek ingediend om de betalingstermijn te buigen. Op 30 juni zou die obligatielening afgelost moeten worden. Alhoewel Oppenheimer officieel nog geen groenlicht heeft gegeven, verwacht de energie-econoom Viren Ajodhia dat Suriname 12 maanden extra ruimte zal krijgen voor die aflossing. Tegenover Dagblad Suriname geeft hij aan dat de wisseling van de wacht in de Surinaamse politiek de reden hiervan is.

“Op de internationale kapitaalmarkt weet men dat er een andere regering komt. Men heeft vertrouwen en is daardoor geneigd om zulke deals aan te gaan”, stelt Ajodhia. Hij vermeldt erbij dat Suriname op de valreep van de default-status is gered. Thans is aan Suriname de CCC-rating toegekend. “Dat wil zeggen dat je op de rand van faillissement staat. Als eind juni de deadline was en er was weer niet betaald, zou er sprake zijn van default.” Ajodhia spreekt van een opluchting dat Suriname hiervan gered is. “We moeten dit zien als uiting van vertrouwen van de internationale kapitaalmarkt in de nieuwe regering.”

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: