Radio en TV presentatrice Sadhna Doerga: “Radio en tv zijn on air; the show must go on”

De bekende radio en tv presentatrice Sadhna Doerga zegt dat zij dit jaar november al 25 jaar als RJ verbonden is aan RBN/ ACME. Sadhna begon als administratieve kracht, daarna radio en momenteel is ze radio en tv presentatrice. In een interview met Dagblad Suriname geeft ze aan dat zij vanaf haar tienerjaren radio programma’s van verschillende RJ’s boeiend vond. “Dus toen Rapar in 1995 zocht naar assistent-omroepers ging ik voor een sollicitatiegesprek. Dat werd afgenomen door dhr. Faried Pierkhan. Ik werd aangenomen en begon bij de administratie, daarna de technische kneepjes geleerd en ongeveer 6 maanden later mocht ik van “The men himself” wijlen dhr. Rashid Pierkhan, na een test doorstaan te hebben, de uitzendingen draaien en vanaf toen was er “no looking back”.

Het Hindi en Sarnami beheerste ik en Urdu leerde ik gaandeweg, on the job. Van de Pierkhan’s. Van Rashid, Shahid en Faried en ook van dhr. Shabier Ishaak heb ik heel veel geleerd en leer nog steeds van de laatste twee, waar ik erg erkentelijk voor ben. Gaandeweg kreeg ik de mogelijkheid ook TV programma’s te doen en ben ik thans radio- en tv presentatrice. De afgelopen bijna 25 jaar heb ik vele shows mogen hosten van zowel Surinaamse als internationale artiesten, alsook vele zangcontesten. Voor mij is er met uitzondering van de aangepaste Covid-19 maatregelen, niets veranderd. Radio en TV zijn 1x24u on air, hier kennen we geen lockdown, the show must go on. Er was wel even een dip wat natuurlijk begrijpelijk is gezien de omstandigheden, maar langzaam aan loopt alles nu weer op rolletjes. Een boodschap naar dames die enige ambitie hebben om RJ te worden is dat zij er heel veel van kunnen leren en veel mensen zullen leren kennen. Als je kennis hebt van de talen die we bezigen, liefde hebt voor het werk, leergierig bent, doorzettingsvermogen hebt, gemotiveerd bent, gedisciplineerd, creatief en verdraagzaam bent, van muziek houdt en gossips en durf en moed hebt, Go for it!”, aldus Sadhna Doerga.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: