Lions doneren triage poli aan het ’s Lands hospitaal

Op vrijdag 3 juli 2020 hebben Lions Club Paramaribo Central , Lions Club Paramaribo Felice en Lions Club Paramaribo South in samenwerking met Lions Club International Foundation  op aanvraag van de directie van het Lands Hospitaal, een triage poli geschonken aan dit ziekenhuis.

De triage poli is ook ingericht en voorzien van een koelingssysteem en een bijbehorend toilet. Hiernaast hebben de voornoemde lions clubs ook een modern bodyscanapparaat geschonken, alsook rollators en PPE’s.

Om een covid-19 vrije omgeving in het ziekenhuis te koesteren worden alle bezoekers en patienten gescreend alvorens ze het ziekenhuiscomplex betreden. De eerste screening van patienten vindt nabij de ingang plaats aan de Tourtonnelaan alwaar de triage poli is neergezet. De patienten doen ook de triage poli aan in dit proces.

De lions hebben tijdens de overhandigingsceremonie ook de frontliners bedankt voor hun inspanning in deze covid-19 periode. De corona patienten mochten ook van de Lions via de leiding van het ziekenhuis een fruitmandje ontvangen. De kosten voor de aankoop en inrichting van de triage poli bedragen USD 10.000.00, welke de 3 Lions clubs op aanvraag,  in de vorm een grant hebben verkregen hun moeder club te weten Lions Club International Foundation. De overige kosten zijn zelf gedekt uit de club kas.

Middels deze geste levert de Lions familie in Suriname ook een bijdrage in de strijd tegen het covid-19 virus in Suriname. De Lions staan in dienst van de gemeenschap en komen in actie op basis van hun motto “We Serve”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: