Vereniging Jongeren van Commewijne voert eerste project in Paramaribo uit

“In verband met Keti-koti hebben wij ons eerste project, dat buiten Commewijne werd gehouden, uitgevoerd.” Dit zegt Sunaina Mohan, voorzitter van de Vereniging Jongeren van Commewijne (VJC), in gesprek met Dagblad Suriname. “U bent op het juiste moment gekomen”, waren de beste woorden die wij hoorden. “Het is meer dan prettig om lachende en dankbare gezichten te zien. De pure emoties van de leden en de kinderen waren zichtbaal en voelbaar. Dit project hield in de dak- en thuislozen in deze moeilijke tijden tegemoet te komen. Natuurlijk met inachtneming van de Covid-19 maatregelen. Er werd streng gelet op de voorzorgsmaatregelen en de gezondheid van de mensen, inclusief onszelf. Wij hebben het centrum van Paramaribo rondgereden en uitgekeken naar mensen die heel hard een pakketje nodig hadden. Wij hebben 100 pakketjes gedoneerd en het pakketje bestond uit 2 soorten drank (sap en of water) en 2 belegde broodjes.”

Dankbaar

“Wij zijn mensenrechtenactivisten, die opkomen voor de mens met gelijke rechten en kansen, dus het was voor ons heel bijzonder om de mensen op deze manier te kunnen helpen. Behalve de dak- en thuislozen hebben wij ook een oogje gegooid op de kinderen van 2 tehuizen, Huize Tamara en Huize Hoop voor Kinderen. De moeder van het tehuis was ons heel dankbaar en gaf aan dat wij op het juiste moment waren gekomen met de broden. Het was een heel prachtig en emotioneel moment voor ons allen. Dit is onze eerste keer in Paramaribo, maar zal niet de laatste keer zijn dat wij de tehuizen en de dak- en thuislozen bezoeken. Er komen nog meer projecten, waarbij wij hen tegemoetkomen. Ten slotte willen wij zeggen dat eenieder een plek in het hart van VJC heeft. Wij, jongeren van Commewijne, zullen er altijd zijn voor onze medemens. Hierbij een grote dank aan onze donateurs Stephano Mohan en Romario Sahai. Onze dank gaat ook uit naar eenieder die ons heeft geholpen om dit project te kunnen uitvoeren. Wij hopen dat wij meerdere projecten uit kunnen voeren zoals deze”, besluit Mohan.

SAM

Deze mensen zijn ook een deel van de gemeenschap en ze verdienen even veel liefde, aandacht en respect van ons als elk andere burger.
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: