Nederlandse artsen naar Suriname voor COVID-hulp

Een groep van intensivisten, infectiologen, een microbioloog en anderen komt op vrijdag 3 juli uit Nederland aan in ons land om ondersteuning te geven bij COVID-zorg. 

Vanuit Suriname was een verzoek om hulp in materiële en personele vorm gedaan. Deze artsen hebben veel ervaring opgedaan in de covid-zorg, en zullen vrijwillig hun krachten inzetten. De komende drie maanden zal er regelmatig een samengesteld team uit diverse Nederlandse ziekenhuizen naar Suriname komen om COVID-zorg te bieden.

De meesten zullen tewerkgesteld zijn in het Wanica ziekenhuis omdat daar de bemensing nog het minst sterk is. Men zal ook training en kennisoverdracht doen en verder opmaken wat nog aan middelen nodig is, zodat de volgende groepen dat kunnen meenemen.

Het aantal corona gevallen is toch nog flink aan het oplopen in ons land, en ook enkele van onze politici zijn besmet met het virus. 

Op woensdag 8 juli is er een benefiet uitzending op NPO1 om geld op te halen voor betere COVID-zorg in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: