Mogelijk spoedig verlichting partiële lockdown

Op de convid-19 persconferentie van vrijdag 3 juli gaf de DNV directeur Veira aan dat het team druk bezig is met de contact tracing van de politici en anderen die in DNA en bij vergaderingen met de verschillende personen aanwezig waren. De reeds bekende personen, dus de contacten, zijn vrijwel allemaal reeds in quarantaine, wie verschijnselen vertoont wordt getest, en alle andere DNA leden zullen op zondag worden getest zodat de huishoudelijke vergadering die voor maandag op de agenda staat op aangepaste wijze voortgang kan vinden.

Er zijn de afgelopen dagen volgens Veira gesprekken geweest met onder andere de casino’s en kerken/gebedshuizen, en de voorstellen voor protocollen, aanpassing van de samenscholing van maximaal 5 personen en de partiële lockdown/avondklok worden nu bekeken. Daarover volgen spoedig berichten. 

Er is ook een meeting geweest met de actoren binnen het openbaar vervoer, namelijk de NVB, de OBS, PLO en VOSOV. Ook daarbij zijn de vereiste protocollen besproken en voorstellen aangehoord. Aanstaande maandag zal de OBS al rijden met inachtneming van de vereiste protocollen. De busprijzen en andere zaken moeten nog goed besproken worden, men is daarmee bezig. 

Dhr Suraj Sahadew Lall, voorzitter van de VOSOV, was ook spreker op de persconferentie en deed gedetailleerd verslag van de bedoelde protocollen, waaronder de verplichte mondkapjes, physical distancing, handhygiëne etc. Zo zal instappen tijdens regen niet mogelijk zijn, maar uitstappen wel. Maandag starten de scholen, en zal er dus wel deels door het openbaar vervoer gereden worden.

Veira maakte er ook melding van dat er morgen een medisch team naar Rosebel gaat, en dat dan meer informatie zal volgen. 

Tijdens de persconferentie kwamen ook de laatste covid-19 cijfers binnen: een toename van 14 nieuwe positieve gevallen vandaag, wat het totaal positief op 561, en totaal actieve gevallen op 281 brengt, 13 personen zijn genezen uit het Wanica ziekenhuis (7), Residence Inn (5) en het KKF (1)), in totaal zijn reeds 267 genezen, er zijn nog steeds 13 doden, 7 personen op de IC en 522 in quarantaine.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: