Ferrier: ouders kunnen met gerust hart kinderen naar school sturen…

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs stelde op de persconferentie van vrijdag 3 juli de samenleving gerust, en zei dat ouders niet bezorgd hoeven te zijn om hun kinderen maandag naar school te sturen. Alle nodige protocollen zijn in acht genomen, en daarnaast benadrukte Dr Juliana wederom dat kinderen zeer zeldzaam een bron van covid-19 infectie zijn.

Het gaat trouwens nu alleen om de toets- en examenklassen, in totaal circa 20 duizend geregistreerde leerlingen, van GLO, VOJ en VOS niveau. De teams van het ministerie hebben alle nodige voorbereidingen getroffen voor naleving van de protocollen, welke inmiddels ook op de covid website en in de media zijn gedeeld. Omdat het alleen om de toets- en examenklassen gaat, dus slechts een fractie van de hele school, kunnen alle lokalen ingezet worden zodat maximaal 13 tot 14 leerlingen in een lokaal zitten. Er kan dus goed afstand gehouden worden, maar de kinderen moeten ook van huis uit goed geïnstrueerd worden. De schooltijden zijn aangepast, van 8-12 voor GLO en VOJ en 7-12 voor VOS leerlingen. 

In de eerste week van augustus zullen de toetsen van de GLO worden afgenomen, rond 27 juli die van het VOJ. De maand juli is vooral bedoeld om weer in het ritme te komen en stof van het 1ste en 2de kwartaal wat te herhalen. Ook de examens zijn aangepast: alleen de kernvakken zullen worden getoetst, de leervakken dus niet. De examenstof van het VOJ en VOS is eveneens aangepast. 

Kantines zullen dicht zijn, zegt Ferrier, dus ouders moeten hun kinderen voldoende van eten en drinken voorzien. Ook moet met de kinderen thuis geoefend worden met de mondkapjes. Ferrier gaf aan dat een aanzet gegeven is tot het synchroniseren van de schoolvakanties met die van de regio. 

De derdeklassers van de MULO zullen zich maandag nog niet hoeven aan te melden, die krijgen in de loop van de week bericht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: