Er is door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur een protocol ontwikkeld voor de herstart van het onderwijs voor toets- en examenkandidaten op maandag 6 juli. Het protocol beschrijft in details alle aspecten rond de veiligheid en hygiëne op scholen.

Onder andere moet de social distancing in acht worden genomen, mogen er maximaal 13 leerlingen per lokaal worden geaccommodeerd, en is handhygiene vereist voor het betreden van lokalen. Ook zullen er markeringen worden aangebracht voor social distancing, en na elke leswisseling moeten deurknoppen, tafels en stoelen worden ontsmet. Mond/neuskapjes zijn verplicht, maar die mogen in de pauzes worden afgezet.

In bussen mogen maximaal 14 passagiers plaatsnemen, en in de boten maximaal 8 tot 10 personen. Ook bij het betreden van bussen en boten dient handhygiene in acht te worden genomen.

Veel ouders hebben aangegeven hun kinderen niet naar school te willen sturen, omdat men vreest dat de maatregelen niet afdoende in acht zullen worden genomen of niet zullen kunnen voorkomen dat mensen besmet raken. Met name op social media is veel te merken van de weerstand van zowel leerlingen, ouders, en leerkrachten.

Hieronder kunt u het covid protocol voor de herstart van de scholen downloaden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: