Sushmita Sen: “ Ik faal niet, mijn pogingen mislukken”

 De hoogte- en dieptepunten van een leven in de schijnwerpers kunnen ontmoedigend zijn, maar acteur Sushmita Sen zegt dat het, in plaats van de dingen persoonlijk te nemen, belangrijk is te erkennen dat mensen niet falen, hun inspanningen wel.

Sen, die na een decennium met haar veelgeprezen rol in de Disney + Hotstar-serie Aarya een comeback heeft gemaakt naar het reguliere acteren, zegt dat ze haar successen en mislukkingen gracieus accepteert om verder te gaan in het leven.

In de show speelt Sushmita Sen Aarya Sareen, een gelukkig getrouwde vrouw wiens wereld op zijn kop staat wanneer haar man (Chandrachur Singh) wordt neergeschoten. Ze ontdekt dat hij mogelijk betrokken is geweest bij drugsgerelateerde activiteiten, handelingen die nu een dreiging vormen voor haar kinderen.

De voormalige Miss Universe maakte in 2000 op eigen kracht carrière in Bollywood met films als Biwi No 1, Aankhen, Filhaal, Samay, Maine Pyaar Kyun Kiya en Main Hoon Na, maar besloot te stoppen met acteren om zich te concentreren op haar gezondheid en opvoeding van haar dochters, Renee en Alisah. Haar optreden in Aankhen, Filhaal en Samay kreeg lovende kritieken, maar de films deden het niet goed bij de box-office op het moment van hun release.

Sushmita Sen, 44, gelooft dat het geloof in haar eigen kunnen haar gedurende al de jaren staande heeft gehouden. Ze zegt open te staan voor kritiek. Onlangs veroorzaakte de dood van acteur Sushant Singh Rajput een enorm debat over hoe buitenstaanders Bollywood een moeilijke plek vinden om te overleven, terwijl insiders en sterrenkinderen floreren.

Sushmita Sen zegt dat concurrentie tussen insiders en outsiders niet nieuw is, maar wat belangrijk is, is dat het voor iedereen een eerlijk spel moet zijn. “Er is op dit moment overal in de media en overal een discussie over. We hebben het allemaal doorstaan, het is niet nieuw. Is dit iets dat we ons net hebben gerealiseerd? Dat concurrentievermogen – nu zegt iedereen het woord‘ nepotisme ‘ – is een waarheid net zo oud als de industrie. Met bewustwording, sociale en digitale ruimte is het duizend maal toegenomen, ‘zei ze.

Maar, meent de actrice, elke keer dat een crisis toeslaat, mag men niet met de vingers naar elkaar wijzen. In 2014 werd bij Sushmita Sen de ziekte van Addison’s ontdekt, een aandoening die de bijnier van het lichaam aantast. Mediteren en trainen met Nunchaku, een traditioneel krijgskunst uit Okinawa, hielp haar dit te overwinnen.

Sen vertelde over haar donkerste fase in een interview en zei: “Iedereen met een chronische aandoening.  Het maakt niet uit wat voor soort chronische ziekte je hebt, als het chronisch is en niet te genezen, dan heb je veel donkere dagen. Maar God moest een plan hebben gehad, waarom zou hij mij anders tot zover hebben geleid? Daarom is voor mij niks zo belangrijk als de connectie met en het geloof in hem.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: