Oten wi sa fri? ten gehore gebracht tijdens Live Keti Koti 2020 editie

Het gedicht Oten wi sa fri? is op de Live Keti Koti 2020 van Doewet Estaffete ten gehore gebracht, door Stuart Rahan. Rahan heeft na Oten wi sa fri? ook het door Simson geschreven en aan Nelson Mandela opgedragen gedicht “Hoop” gedeclameerd. “Hoop’ is ook opgenomen in het boek “Nieuwe pennenvruchten” van Simson. De Live Keti Koti 2020 editie van de Doewet Estaffete kan weer bekeken worden via Facebook. He gedicht spreekt,  naar zeggen van de auteur steeds meer mensen aan. Het gedicht werd op Aruba geschreven, daags na de viering van 135 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname. De veelzijdige kunstenaar, Waldy Simson, heeft toen bewust ervoor gekozen om het gedicht te schrijven in het Sranantongo en om het gedicht op te laten nemen in zijn tweede geschreven en verschenen boek: “Nieuwe pennenvruchten van Simson. Na een succesvol gebruik van het gedicht op de eerste Black Lives Mattermanifestie op Aruba werd besloten het gedicht in het Papiamento, Nederlands, Engels en het Spaans te vertalen om, onder andere, op woensdag 1 juli jl. te declameren in het grootste cultureelcentrum, Casa di Cultura, op Aruba.

Khoesiaal P.

Oten wi sa fri?

No prefuru fu denki fu denki taki wi fri di bakrabasi ben koti den keti a ben lafu so fisti

No leki fowru den sa fri den sa ari na den srefi prati, mi tya fu teego na den mindri

Noti no noti den sa abi mi sa tan abi na makti sondro mi, den sa lasi na pasi

Srafuten mi sa gi nyun nen no den no kan fri den musu prefuru fu aksi mi Oten wi sa fri?

Waldy Simson

Uit het boek: Nieuwe pennenvruchten van Simson Geschreven door: Waldy Simson WhatsApp: 00-297-5626581 / E-mail: [email protected] Website: artisit.webs.com / YouTube: Simson Waldy

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: