De oorzaak van het Coronavirus

Tegenwoordig hebben bijna de meeste landen te maken met de Corona Virus. De wetenschappers doen een onderzoek naar het ontstaan van deze epidemie en zijn tegelijkertijd ook bezig een medicijn uit te vinden voor deze ziekte. Jammer genoeg lukt het tot nu toe niet om de juiste medicijn uit te vinden tegen de ziekte. Naar de mening van de ondergetekende is de oorzaak van deze epidemie niets anders dan:

1. Geldzucht / Hebzucht 2. Machtzucht

De epidemie is zo groot dat heel veel mensen doodgaan door een gebrek aan gezond voedsel en fruit, die zij niet kunnen permitteren en of verkeerde medicatie wordt toegediend aan de patiënten. Terwijl er een epidemie heerst over de hele wereld zijn bepaalde rijke landen nog steeds bezig met investeren van miljarden US Dollars aan het vervaardigen van een heleboel diverse soorten wapens om mensen te doden. De rijke landen en ook de rijke mensen op deze aarde denken dat zij alles mogen en kunnen zonder rekening te houden met de natuur. De Corona Virus heeft bewezen dat zij geen verschil kent tussen schat rijke en arme mensen. Onderstaand een onderbouwing van de twee waarnemingen van de schrijver.

Ad.1 Geldzucht / Hebzucht:

Geld moet men hebben om te kunnen overleven, handelen, werkgelegenheid te creëren voor de samenleving, het land te kunnen regeren enzovoorts. Maar wat zien wij gebeuren over de hele wereld, vele regeerders vechten om geld en macht, vele bedrijfs directeuren betalen een karig loon aan arbeiders, zonder enige sociale voorzieningen voor hun oude dagen.

De natuurwet zegt dat je verdient van de gemeenschap en dat je dan tenminste 10%, let wel tenminste 10%, dus het kan meer, terug geeft aan de gemeenschap. Maar wat zien wij, de rijken worden rijker en de arme worden armer. Corruptieve handelingen nemen toe, hebzucht neemt toe, macht wilt men niet loslaten, men wilt maar meer en meer hebben zonder iets terug te doen voor de gemeenschap. De goede niet nabesproken zoals Bill Gates. Dus geldzucht maakt dat ze gewoon hebzuchtig worden en corruptieve handelingen plegen. Dit zien wij ook in ons geliefd Suriname gebeuren sedert 2010.

1. Een regering komt aan de macht door twee parlementsleden van andere partijen om te kopen; 2. De regering Bouterse neemt een vette kas over van de voorgaande regering, tegen een koers van SRD 2.80 voor $1. 3. Regeerders, familieleden, vrienden even ook de buitenvrouwen genieten van de staats gelden, rijden de duurste auto’s, wonen in grote huizen, reizen alsof ze dagelijks de bus pakken van de stad naar huis enzovoorts. 4. Thans is de koers SRD 15 voor $1. En de staatskas is leeg ondanks de vele leningen (US Dollar zowel SRD). 5. Mensen die niet eens een fiets hadden beschikken nu over de duurste auto’s en sommige zelfs een aantal helikopters.

Dat wil niet zeggen dat de voorgaande regering niet corruptief was. Zouden zij niet corruptief zijn dan zou Suriname met de vele grondstoffen, heden niet in de precaire situatie bevinden.

Bovenstaand is alleen maar een topje van de ijsberg. De gemeenschap is van vele daden op de hoogte waaronder het stelen van onze kasreserve, sjoemelen met domeingronden enzovoorts dus is overbodig om alles op te noemen en te bespreken. Alexander de Grote, die bijna de hele wereld had veroverd zei: Zet mijn twee armen buiten de lijkkist zodat de wereld kan zien dat hij niet met een stuk land of een brandkast aan de aarde wordt toevertrouwt. Mijn advies is blijf af van gemeenschapsgelden want de natuur zal je eens rekenschap vragen. Wat je gaat planten ga je moeten oogsten. De karma zal je eens achtervolgen.

Een van de reden waarom de schrijver van dit artikel in de wet van karma gelooft is, omdat hij een Bedevaartsoord runt te weg naar zee. Rondom het oord heeft de zee (moeder der wateren) +/- 800m in de lengte weggespoeld en het oord staat tot nu overeind, omdat hij tien schone vingers heeft en heel veel in de wet van Karma gelooft.

Ad.2 Machtzucht

Als we praten over machtzucht dan denken we aan:

1. De ex-president van Zimbabwe, president Robert Gabriel Mugabe, (geboren 21 februari 1924 – overleden 6 september 2019), de eerste premier (1980–87) van de gereconstitueerde staat Zimbabwe, voorheen Rhodesië. Hij was een zwarte nationalist van marxistische overtuiging en vestigde uiteindelijk een eenpartijenregering in zijn land en werd in 1987 uitvoerend president van Zimbabwe. Hij trad af op 21 november 2017, nadat hij was bezweken voor politieke en militaire druk. De economie van Zimbabwe daalde gestaag ondanks de maatregelen van Mugabe en blanken bleven in grote aantallen emigreren. Er was een toenemende onrust maar Mugabe wilde maar aan de macht blijven.

2. Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, geboren op 5 juni 1942, is een Equatoguine politicus die sindsdien, 1979, president van Equatoriaal Guinea is. Obiang was voorzitter van de Afrikaanse Unie van 31 januari 2011 tot 29 januari 2012. Hij is de op één na langste achtereenvolgens die de huidige niet-koninklijke nationale leider ter wereld dient. Obiang wordt alom beschuldigd van corruptie en machtsmisbruik. In tegenstelling tot de trend naar democratie in het grootste deel van Afrika, Equatoriaal-Guinea is momenteel een staat met een dominante partij, waarin Obiang’s Democratische Partij van Equatoriaal-Guinea (PDGE) vrijwel alle regerende macht in de natie heeft. De grondwet geeft Obiang uitgebreide bevoegdheden, waaronder het recht om per decreet te regeren, waardoor zijn regering feitelijk een legale dictatuur wordt. Uit eer heeft de heer Obiang een gouden sleutel gehad van onze huidige President Desire Delano Bouterse.

90% van de twee (2) boven genoemde landen leeft de samenleving in een enorme armoede, terwijl de leiders en met hun familie leden in weelde leven. Voorbeeld:

· De heer Obiang koopt speciale Mercedes Benz auto’s voor zijn 30 buitenvrouwen.

· Zijn zoon had miljarden US Dollars op zijn buitenlandse rekeningen en ook een aantal grote villa’s o.a. in Frankrijk. Gelukkig is alles geconfisqueerd.

3. Een ander voorbeeld, onze buurland Venezuela, waar de president Maduro, de voormalige president Hugo Rafael Chavez Frias die een dictatoriaal gedrag vertoont al seen metro trein opvolgt. Een land met heel veel olie is nu failliet waardoor vele Venezolanen nu vluchten naar andere landen, waaronder ook naar Suriname, voor een beter bestaan en om de zorg te kunnen dragen voor de resterende familie leden in Venezuela. Maar dat lukt helaas niet altijd, want ons mooi land Suriname leeft nu zelf in armoede, met dank aan de tien jaar regering D.D. Bouterse.

Zo zijn er nog vele machthebbers op deze aarde waar de grootste deel van de bevolking creperen, maar ze willen de presidentschap niet opgeven aan een andere leider voor een beter beleid. Eenmaal aan de macht, denkt men voor altijd aan de macht te zijn zo geniet men van staatsgelden, privileges, machtsgebruik bij overheids instellingen en andere instanties.

Tenslotte onze eigen president Desire Delano Bouterse. In tien jaren tijd is het land in verdoemenis gestort en hij wilde geschiedenis schrijven om drie (3) termijnen president te worden. Een land van melk en honing dat hij predikte, is nu een land geworden met miljarden US Dollars schulden, volgens de wereld rating, wordt Suriname beoordeeld tot een Junk staat. Had de Front-Regering in 2010de verkiezing gewonnen zou de heer Venetiaan zeker weer President van Suriname worden.

Bevolking van Suriname wilt u bevrijd worden van de Corona Pandemie waartegen er geen enkele vaccin tot nu toe helpt, is de antwoord; elke dag gezamenlijk de natuur aan te bidden. Alleen door het natuur aan te bidden kunnen de inwoners van de wereld bevrijd worden van de Corona Pandemie en bespaart blijven van andere natuurrampen. De natuur is boos.


De schrijver,

Dhr. Ramon Bajnath

Voorzitter Bedevaartsoord Weg Naar Zee

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: