Chan Santokhi: Ik merk niets van “chantage”

“Wij vechten niet voor posities”

In een recent gesprek met Dagblad Suriname zegt presidentskandidaat Chan Santokhi dat hij niets merkt van chantage vanuit de Abop. Van bepaalde kringen in de samenleving was er veel kritiek op de houding van de Abop, met als topman Ronnie Brunswijk, in de opkomende coalitie. De Abop zou met haar de facto 9 zetels veel meer eisen dan gewenst. Ook zou naar verluidt Brunswijk zich dominant opstellen.

Besluiten hoofdbestuur

Desgevraagd zegt Santokhi dat in het traject van onderhandelingen kritiek normaal is. “Natuurlijk ga je af en toe kritiek hier en kritiek daar hebben. Niet altijd is de juiste informatie ook bekend. Er is een traject uitgezet. De verkiezingen zijn al voorbij. We zijn bezig als 4 partijen de coalitiegesprekken te voeren. Het regeerakkoord bevindt zich in een vergevorderd stadium, maar het is nog niet af. Er is een hoofdbestuurvergadering geweest binnen de VHP. Daar zijn zaken gepresenteerd en men heeft beslist om door te gaan met deze coalitie en met het besluit. Er is besloten dat Dew Sharman de kandidaat is voor het vicevoorzitterschap van DNA. Hij is inmiddels al gekozen. Verder is er besloten dat de presidentskandidaat de voorzitter is van de VHP. Er is ook besloten dat er intensievere communicatie moet zijn met de achterban en dat zullen wij uitzetten”, zegt de VHP-topman.

Wij vechten niet voor posities

Santokhi geeft het verder het volgende aan. “Ik merk niets van chantage. Het is onderhandelen. Het is leiderschap. Een heleboel mensen hebben wensen. De VHP heeft ook wensen. Maar de wens van de VHP is dat het land uit de crisis gehaald wordt. Dat is precies wat wij voor de verkiezingen hebben voorgehouden aan het volk. Wij vechten niet voor posities. Wij willen op basis van eenheid van bestuur het land verder ontwikkelen. Natuurlijk moeten dan de verschillende posten ondergebracht worden. Maar dat betekent niet dat een bepaald ministerie het huis wordt van een partij. We gaan samen regeren en samen het goedgekeurd beleid uitvoeren. Ik heb een goed gevoel”, besluit Santokhi.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: