Doden door coronavirus bereikt een half miljoen

Het dodental door het coronavirus is de half miljoen mensen gepasseerd, een grimmige mijlpaal in de pandemie, die nu wereldwijd meer dan 10 miljoen mensen heeft geïnfecteerd.

Meer dan 4.700 mensen sterven elke 24 uur aan een COVID-19-gerelateerde ziekte, volgens berekeningen van Reuters op basis van een gemiddelde van 1 tot 27 juni. Dat komt overeen met 196 mensen per uur, oftewel één persoon per 18 seconden.

Ongeveer een kwart van alle sterfgevallen tot nu toe zijn in de Verenigde Staten geweest, zo blijkt uit de gegevens van Reuters. De recente stijging van het aantal gevallen is het meest uitgesproken in een handvol zuidelijke en westelijke staten die eerder en agressiever zijn heropend.

Het aantal gevallen neemt ook snel toe in Latijns-Amerika, en overtreft op zondag de diagnoses in Europa, waardoor de regio na Noord-Amerika het meest getroffen is door de pandemie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: