Verkiezing voorzitter en vice- voorzitter markeert hoogtepunt 

Vandaag is een belangrijk moment in de democratie een realiteit geworden. De verkiezing van de voorzitter en vice-voorzitter van de Nationale Assemblee, het hoogste volksvertegenwoordigende orgaan in de Republiek Suriname, markeert een hoogtepunt binnen het democratisch proces en de rechtsstaat in ons land.

De wil van het volk van Suriname, tot uiting gebracht in een duidelijke uitkomst van de algemene verkiezingen van 25 mei 2020 is gerespecteerd. Met de verkiezing van de leiding van de DNA, kan het democratische traject verder vervolgd worden met de nominatie en verkiezing van de president en de vice- president. 

Zowel in het wetgevende lichaam alsook in de uitvoerende macht ligt er veel werk dat verzet moet worden om de urgente financiële en gezondheidsvraagstukken zo spoedig mogelijk aan te pakken. VHP voorzitter Chan Santokhi: “Wij hopen dat het proces van democratische overdracht zo spoedig en ordelijk mogelijk zal plaatsvinden, zodat de nieuwe regering met prioriteit kan beginnen met het aanpakken van de noden van het Volk. De armoede is toegenomen, we weten dat vele huishoudens het moeilijk hebben en we weten dat zij wachten op onze hulp.“

De nieuwe voorzitter van de DNA, de heer Ronnie Brunswijk is van plan om zo snel mogelijk de procedure van nominatie van de president en vice- president  te starten en de verkiezing zo snel mogelijk uit te schrijven. 

Nieuwgekozen ondervoorzitter Dew Sharman spreekt de hoop uit dat nu de verkiezingen voorbij zijn, alle leden van de DNA zich constructief zullen opstellen om een substantiële bijdrage te leveren aan de wederopbouw van ons land.

Chan Santokhi

Voorzitter VHP

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: