Red Suriname: Nieuwe coalitie moet zelfverrijkingswetten aanpakken

Vandaag vindt de installatie van de nieuwe coalitie plaats in het parlement. Met 20 zetels heeft het volk getoond vertrouwen te hebben in de VHP. Er wordt dus ervan uitgegaan dat vandaag de eerste stap gezet wordt naar een beter Suriname. Ondertussen stapelen de problemen in het land zich op. De NDP heeft in het eerste kwartaal van 2020 wederom leningsovereenkomsten gesloten van in totaal SRD 22 miljard. Daarnaast heeft de NDP last minute benoemingen doorgevoerd en de mogelijkheid geschapen om aan ministers en adviseurs riante twk’s toe te kennen. Allemaal zaken die de positie van Suriname verder afzwakken.

De vraag is hoe de nieuwe coalitie/regering om zal gaan met het ‘toverstokje’ om zichzelf te zegenen. De historie heeft uitgewezen dat zij die het kruis hebben, zichzelf eerst zegenen. Daardoor blijft er weinig over voor de ontwikkeling van Suriname. Het valt op dat vele politici doen alsof ze niet weten wat ontwikkeling inhoudt. Een land dat ontwikkeld is, kent hoge levensstandaarden en moderne infrastructuur. Dit zijn 2 aspecten waaraan geen enkele regering in de afgelopen 45 jaren invulling heeft gegeven. Desalniettemin is er hoop, hoop dat de nare tijden zullen veranderen.

De maatschappijkenner Soenderpersad Hanoeman zegt aan Dagblad Suriname dat hij ook één van de personen is die optimistisch gestemd is over de nieuwe coalitie. “Zet het vertrouwen van het volk niet op het spel. Laat ook eens het welzijn en de welvaart van het land en volk het zuiverste en voornaamste doel zijn.” Hanoeman doet een beroep op de nieuwe coalitie om de maatschappelijke problemen met tak en wortel uit te roeien. En dat begint bij het aanpakken van wetten, die geen algemeen karakter dragen. “Onze volksvertegenwoordigers dienen wetten te maken in voordeel van Suriname. Bestaande wetten die afwijken daarvan moeten nietig verklaard worden”, aldus Hanoeman.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: