Structurenvergadering NPS: partij blijft binnen nieuwe coalitie

Op zondag 28 juni om 12:00 uur was er in Grun Dyari een structuren vergadering van de NPS

Daarbij werd ingegaan op de stand van zaken binnen de nieuwe regeer coalitie, en werd uiteengezet welke zaken hebben geleid tot de besluiten ten aanzien van de participatie van de NPS binnen de komende regering.

Zo werd aangegeven dat onder voorwaarden deelgenomen zal worden aan de nieuwe coalitie en regering, maar de condities zijn nog niet bekendgemaakt. De  Abop had zich vrijdag op het standpunt gesteld dat ze Olie en Gas niet wilden loskoppellen van Natuurlijke Hulpbronnen, terwijl eerder aangegeven was dat de NPS het beheer zou krijgen over Olie en Gas. Er was toen zelfs sprake binnen de structuren van de NPS dat men nog liever in de oppositie zou plaatsnemen dan hieraan te voldoen. Een en ander werd zaterdag tussen de leiders van de nieuwe coalitie besproken, en er werd geopperd dat er een nieuw ministerie van Ruimtelijke ordening en Milieu opgericht zou worden.

Vandaag is besloten dat de NPS verder kan binnen de nieuwe coalitie en akkoord gaat met de twee ministeries. De NPS zal vandaag nog met een verklaring hierover uitkomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: