‘Op sommige plaatsen kan je nog gerookte vis en botervis vinden’

Wie goed kijkt, merkt al geruime tijd dat de welbekende visverkoopstands langs de verschillende wegen nauwelijks meer te zien zijn.

“Dat komt omdat de vissers met hun boten nu op zee zijn om te vissen”, zegt een visondernemer aan de krant. Door de komst van Covid-19 in Suriname en het besluit om alle openbare markten te sluiten, kozen de visverkopers en de verkopers die over een eigen boot beschikten, hun producten langs de straten uit te stallen en de consument op deze manier van dienst te zijn.  Door de total lockdown werd dat verder bemoeilijkt, omdat personen dan niet onnodig over straat mochten. Er blijkt momenteel ook een tekort te zijn aan veel vissoorten. “Op sommige plaatsen kan je warme vis (gerookte vis, red.) of botervis vinden, maar dat varieert in prijs”, zegt de ondernemer. Door de tekorten gaan de prijzen omhoog.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: