NJP-voorzitter behaalde als DNA-kandidaat 1.471 stemmen

“Ons niet alleen meenemen in samenstellen regeerprogramma maar ook in uitvoering”

De voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP), Kelvin Koniki, was bij de recente verkiezing DNA-kandidaat in Paramaribo. Hij stond op de lijst van Abop op nummer 4. Koniki heeft als nieuwkomer 1.471 stemmen binnengehaald. In maart 2020 trad hij toe tot de politieke partij Abop. Tegenover lokale media verklaart hij dat de NDP-regering het NJP niet in de gelegenheid heeft gesteld om breedvoerig in te gaan op jeugdaangelegenheden. Hij stelt het daarom op prijs dat de nog te installeren nieuwe coalitiepartners (VHP/Abop/NPS/PL) niet alleen het NJP maar ook andere jongerenorganisaties hebben aangehoord. “Vanuit verschillende invalshoeken hebben we aangegeven wat de problematiek is op het gebied van jeugdbeleid. En de 4 partijen hebben positief gereageerd”, geeft Koniki aan. Hij noemt zaken als leerplicht, veiligheid op scholen, aandacht voor jongeren in de districten, seksuele voorlichting en gendergelijkheid als belangrijke aandachtspunten. Koniki is van mening dat jeugdparticipatie een structureel karakter moet hebben. “We moeten niet alleen meegenomen worden in het samenstellen van het regeerprogramma maar ook in de uitvoering daarvan.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: