Hulpactie voor Zuid-Suriname

Het bedrijf Ish Jamanthy Suriname is in samenwerking met het Amazon Conservation Team Suriname (ACTS) een hulpactie gestart ten behoeve van de bewoners van de getroffen dorpen in Zuid-Suriname (Sipaliwini). Het gebied is in de afgelopen week getroffen door extreme wateroverlast. Volgens de directeur van Ish Jamanthy Suriname, Anthony Ishrie, gaat het om de dorpen Apetina, Pelelu Tepu en Sipaliwini met bijkans 250 huishoudens die voorzien moeten worden van voeding, drank en medicamenten. “We willen zoveel mogelijk levensmiddelen verzamelen zoals: rijst, broodbeschuit, aardappelen, olie, suiker, zout, uien, knoflook, marinade, bami, macaroni, badzeep, handzeep en tandpasta. Drank kan zijn water, soft, sap of stroop. Ook kunnen mensen een vrijwillige bijdrage leveren voor de aankoop van medicijnen. We willen helpen voorzien in de bevoorrading van medicijnen voor de post Medische Zending in het gebied”, stelt Ishrie. 

Intussen hebben het ministerie van Sociale en Volkshuisvesting, partners en verschillende donateurs van Jamanthy Suriname een bijdrage geleverd. Het gebied is alleen per vliegtuig of helikopter te bereiken, maar vanwege de slechte landingsbanen voeren de vliegmaatschappijen momenteel geen vluchten uit naar dat gebied. Alleen helikopers kunnen er nu landen. Middels brieven gericht aan kolonel Robert Kartodikromo en aan vicepresident Ashwin Adhin, is gevraagd of het Nationaal Leger kan inkomen met een helikopter. De kosten voor brandstof wil het Amazon Conservation Team Suriname geheel op zich nemen. Er is ook telefonisch gesproken met de mensen van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR). “Wij hebben gepland de komende week de goederen te vervoeren naar het gebied en hopen dat de autoriteiten zo gauw mogelijk toestemming kunnen verlenen zodat de helikopter ingezet kan worden”, stelt Ishrie.

De organisaties doen een dringend beroep op de autoriteiten en de Surinaamse samenleving om de humanitaire hulpactie te ondersteunen. Personen die een bijdrage willen leveren, mogen contact maken met Anthony Ishrie op het nummer 597 568027/ mobiel: 597 7148385, Furgel Hek (597 8706205/597 7445541 en Rouche Ronosemito van het Amazon Conservation Team Suriname (8582831).

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: