Gajadien, Sharman en Mathoera in de race voor ondervoorzitterschap DNA

VHP-topman Chan Santokhi gaf eerder al aan tijdens een persconferentie in De Olifant te kennen dat drie VHP-parlementariërs  geïdentificeerd zijn als kandidaten voor het onder voorzitterschap van het parlement. Het voorzitterschap gaat naar de Abop. Daar zijn er ook drie namen in de race, te weten Abop-topman Ronnie Brunswijk, Marinus Bee en Diana Pokie. Wat het ondervoorzitterschap betreft zei Santokhi dat er vandaag, zaterdag, een besluit genomen moet worden. De verkiezingen vinden maandag, na de beëdiging van de nieuwe DNA-leden, plaats.

Uit goed ingelichte bronnen heeft Dagblad Suriname begrepen dat VHP-lijsttrekker in Paramaribo, Krishna Mathoera, die meer dan 20.000 stemmen behaalde samen met collega-parlementariër en arts Dew Sharman en VHP-ondervoorzitter Asis Gajadien in de race zijn. VHP-topman Santokhi gaf aan dat het niet alleen om het ondervoorzitterschap gaat. Ook de fractieleider en commissievoorzitters in het parlement zijn belangrijke verantwoordelijkheden.

In gesprek met Dagblad Suriname gaf Dew Sharman te kennen dat het besluit bij de partij ligt. Noemenswaardig is dat in 2015 Mathoera kandidaat-voorzitter was namens de samenwerkende partijen. Ook Krishna Mathoera gaf in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat het niet haar bevoegdheid is om te bepalen wie de ondervoorzitter wordt.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: