Verdachte van poging tot inbraak wordt opgenomen in PCS

De 28-jarige Arsinio P. is dinsdag door de politie van Uitvlugt in verzekering gesteld ter zake poging tot inbraak in een woning op het Mottonshoopproject. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte dinsdagochtend rond 03.00 uur naar de bedoelde woning is geweest en heeft hij een ruit ingeslagen. Vanwege deze handeling van de verdachte is het alarm van de woning afgegaan. De verdachte is toen door het securitybedrijf, dat verantwoordelijk is voor de beveiliging van de woning, aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij zijn voorgeleiding gedroeg de verdachte zich niet als een normaal denkend mens. Hij wekte de indruk bij de politie als te zijn een geestelijk labiele persoon. Uit nader onderzoek blijkt dat de verdachte een PCS-patiënt is. Hij verklaarde bij de politie dat hij boos was op zijn huisgenoten en uit boosheid heeft hij de vensterruit van een andere woning vernield. De verdachte zal in het belang van het onderzoek opgenomen worden in het PCS.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: