“Run away” is tweede track voor ANJ in 2020

De zangeres Anjuli Bhansingh, bekend als ANJ, heeft naam gemaakt als vocaliste in de muziekformatie The Band onder leiding van Kieran Kiedar. Deze muziekgroep bezocht in 2018 Suriname tot twee maal toe voor optredens. ANJ is een Nederlandse veelzijdige artiest met Surinaamse roots. “Run away” is haar tweede track voor dit jaar. De videoclip van “Run away” is inmiddels al gelanceerd op YouTube en Spotify. In  een interview zegt ANJ, “ het is een reggae / hiphop track over selfempowerment. De tekst vertelt over de verschillende soorten van hypocrisie die ik als persoon, artiest en vrouw meemaak en hoe ik ermee omga, maar een ieder mag zijn of haar eigen interpretatie hebben van de lyrics. Het is een uitdaging om als onafhankelijke artiest te opereren. Naast het componeren, moet je een visie en ook een creatieve geest hebben. Het vergt veel discipline, organisatie en lef, wanneer niemand (nog) ziet wat jij ziet. Ik ben vroeger veel gepest, ook met mijn naam en merkte dat dit psychologisch ook een negatieve invloed begon te hebben. Mijn moeder noemde me weleens Anjuli als we samen lol hadden als moeder en dochter en zo ben ik die naam gaan gebruiken om een positieve identiteit voor mezelf te creëren. ANJ schrijft meer over het leven, de liefde, haar roots en dromen ” aldus de artiest.  Zij hecht veel waarde aan haar nieuw productie, in zo een uitdagende tijd. In ons land staat ze bekend om het lied “Won’t forget”. Het nummer behaalde de nummer twee positie op de hitlijst van de internet Suri Lite Radio. Het publiek kan nog meer nieuwe muziek verwachten. “Het leek me leuk mezelf uit te dagen en mijn publiek te laten meeproeven van mijn veelzijdigheid. Ik werk daarom graag aan nummers van verschillende genres.” ANJ is een artieste die werkt met een missie, haar streven is niet alleen erop gericht om internationaal door te breken, wil meer gaan betekenen voor haar vaderland Suriname. De artiestennaam ANJ is een afkorting van Anjuli, haar tweede voornaam. ANJ wordt met raad en daad bijgestaan door haar oudere broer en Slick Flick, die met de videoproducties een bijdrage levert. Een andere artiest die zij evenwel als inspiratiebron dient is SRISE een conscience reggae/dancehall artiest uit Londen. De zangeres is Sadhna Lila en Vixz Project waar ze eind 2019 mee begon te werken.

Foto/collectie ANJ

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: