Persbericht Franse Ambassade

De Ambassade van Frankrijk in Suriname is verheugd de oprichting van de Stichting van Franse Leraren in Suriname aan te kondigen.

Op dinsdag 23 juni heeft Irène MUGISHO, voorzitter, met Johani INNISS, secretaris en Saida TUINFORT, penningmeester, in aanwezigheid van de notaris de statuten ondertekend waarmee de Stichting Leraren Frans in Suriname wettelijk wordt opgericht, die tot doel heeft het onderwijs in de Franse taal en cultuur in Suriname te bevorderen en te vergemakkelijken.

De Ambassadeur van Frankrijk was aanwezig bij de ondertekening en sprak zijn steun uit voor dit project, dat deel uitmaakt van een groter perspectief om een nieuwe Alliance Française in Paramaribo op te richten.

De Ambassade van Frankrijk wil het IFLE-programma bedanken dat, door haar deelname, de oprichting van de Stichting mogelijk heeft gemaakt, met name door het verlenen van steun voor de financiering van de notaris.

De Franse ambassade is opnieuw verheugd om, zodra de omstandigheden dit toelaten, de organisatie van culturele evenementen en Franse taallessen in Paramaribo te zien.

Paramaribo, 24 juni 2020

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: