34-jarige diefstal verdachte aangehouden door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP)

Het RBTP heeft zondag 21 juni de 34-jarige Joël M. op de hoek van de Watrakanoe- en de Marowijnestraat opgespoord en aangehouden.

Joël wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van een tas inhoudende een vuistvuurwapen. Die tas heeft hij uit een auto gestolen in de maand mei van dit jaar.
In de maand mei had een ondernemer zijn voertuig geparkeerd voor een krabbenstand langs de Martin Luther King snelweg (Highway). De ondernemer stapte vervolgens uit zijn voertuig om krabben te kopen en verzuimde daarbij om het voertuig af te sluiten. In het voertuig had de ondernemer een tas met daarin zijn vuistvuurwapen.

De verdachte Joël had waarschijnlijk door dat de ondernemer zijn voertuig niet afgesloten had. Op een onbewaakt moment nam hij de tas, met daarin het vuistvuurwapen, uit het voertuig weg en verliet de plek.

De criminele handeling van Joël is te zien op camerabeelden. Nadat het RBTP Joël had aangehouden werd hij overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten. Joël is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De tas en het wapen zijn nog niet terug gevonden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: