Vosov wijst op gebrek randvoorwaarden veilig busvervoer

Met de community spreading van Covid-19 in Suriname stellen de particuliere bushouders harde eisen om hun diensten te hervatten. De examenkandidaten van glo, voj en vos zullen op school geëxamineerd worden. Dit betekent dat vervoer dan een rol zal spelen. Zowel bij de schoolvervoerders als particuliere bushouders is er ontevredenheid en ziet het er niet naar uit dat het busvervoer beschikbaar zal zijn. De Vosov-voorzitter Suraj Sahadew-Lall zegt aan Dagblad Suriname dat er niet gesold wordt met veiligheid. Hij merkt op dat de overheid op geen enkele manier getracht heeft om de randvoorwaarden voor veilig busvervoer te creëren.

“De Covid-gevallen nemen steeds toe. Wij willen ook onze diensten hervatten, maar de veiligheid van eenieder die gebruikmaakt van het busvervoer moet dan gegarandeerd zijn. En dat missen wij.” Sahadew-Lall is van mening dat het dragen van een goed mondkapje cruciaal is voor zowel de busbestuurders als de passagiers. “Maar dit is nergens geregeld.” De Vosov-voorzitter ziet geen heil om dit vraagstuk op het bord van het Covid-team te leggen. Hij vindt dat het busvervoer onder de Covid-omstandigheden door middel van wetgeving geregeld moet worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: