Goud stevent af op recordprijs

De goudprijs bereikt bijna het punt van $1.800 per ons – een zet richting een nieuwe recordprijs – nu de coronapandemie de vraag naar “veilige haven”-beleggingen opstuwt.

Het goud is gestegen omdat de bedreigingen voor de wereldeconomie de centrale banken ertoe hebben gedwongen de rente te verlagen en de overheden uitgebreide stimuleringsprogramma’s hebben opgezet om de economieën die onder de pandemie te lijden hebben, te redden.

Onder invloed van het risico van hoge inflatie en valutadeficiëntie wenden beleggers zich tot goudmijnexploitanten als opslagplaats van rijkdom. Banken, waaronder Goldman Sachs Group, voorspellen nu dat het goud binnen een jaar een recordbedrag van $2.000 zal bereiken, volgens Bloomberg News.

De goudfutures gingen op woensdag (24 juni) voor de vierde keer op rij omhoog en openden op $1.784,40, waardoor het edelmetaal naar het hoogste niveau sinds september 2011 werd gebracht, toen het een recordhoogte van $1.923,70 bereikte.

Het edelmetaal is sinds 2018 in een stroomversnelling geraakt, gedreven door de aanhoudende handelsoorlog van de Amerikaanse president Donald Trump met China en de onrust rond de dreiging van de Trump-administratie met importtarieven op Europa en Canada.

De gevallen van het Coronavirus in de V.S. stegen met 25% in de week die 21 Juni wordt beëindigd, vergeleken met de week ervoor.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: