ABOP Congress: geen naam voor voorzitterschap DNA

Zoals voorzitter Ronnie Brunswijk eerder op de dag had bekendgemaakt heeft de ABOP haar partijcongres vanmiddag gehouden.

Bigi Bravo zelf was afwezig, wegens dringende werkzaamheden werd er gemeld. In gesprek met Dagblad Suriname heeft ABOP topper Marinus Bee aangegeven dat het congres van de ABOP de negen gekozen Assembleeleden gemachtigd heeft om uit hun midden aan te wijzen wie voorzitter wordt van De Nationale Assemblee. Bee gaf ook aan dat het besluit is genomen dat bij de invulling van ministersposten er gelet zal worden op etnische diversiteit. Het verwijt dat de ABOP ministers uit één bepaalde stam van de Afro-Surinaamse gemeenschap naar voren draagt moet tot het verleden gaan behoren. “Natuurlijk kunnen de ABOP ministers ook gewoon Surinamers van Hindoestaanse of Javaanse afkomst of anders zijn. Wij zullen gaan voor een breed draagvlak,” stelt de ABOP topper. Op de vraag of hij gaat voor de voorzitterschap bleef hij bij het genomen standpunt van het congres. “Uit de negen zullen wij één aanwijzen naar overeenstemming,” besluit Bee.

ABOP topman Ronnie Brunswijk was onbereikbaar voor commentaar.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: