Ryan Samoedj: “Een muzikant is nooit volleerd”

Ryan Samoedj is een muzikant/ drummer die inmiddels al 26 jaar actief bezig is in de muziekwereld. We kennen hem allemaal als de fantastische drummer van muziekformatie The Juniors. Daarnaast doet Samoedj ook aan kennisoverdracht middels het verzorgen van drumlessen. In een interview met Dagblad Suriname geeft hij mee: “ Mijn vader is drummer, en ik ben dus in zijn voetsporen getreden. Ik drum al vanaf ik 6 jaar ben. Daarnaast ben ik afkomstig vanuit een muzikale familie. Mijn grootmoeder (nani) had haar eigen band en ze was zangeres. Mijn (dada) oom had ook een eigen band en mijn vader die drummer is maar niet meer actief bezig is had ook zijn eigen muziekformatie. Een muzikant is nooit volleerd. Het belangrijkste van / en voor een drummer is: analyseer je beat eerst voordat je overgaat om het te spelen. Netheid en duidelijkheid van je drumspel zijn belangrijk. Mooiste ervaringen  van mij in de muziekwereld zijn er heel veel maar een top ervaring is op tour gaan met de band waarvoor je speelt, The Juniors.; het optreden in Ahoy Nederland/ Rotterdam . Voor meer dan 12000 gasten. Samen met UB 40/ Brayen Macknight/ Cassav/ Boys2 Men, in 1 zaal en natuurlijk The Juniors erbij. Pleasure paas party. Wat betreft de huidige situatie Covid 19 en lockdown is het quality time met me gezin en familie, drumlessen geven. Kort gezegd beetje rust qua muziek. Kennis overdragen gaat normaal door. Gezien de samenscholing niet meer dan 5 is komt het goed uit voor mij. Want ik geef prive drumlessen en dat is per groep van 2” aldus Ryan.

De 37 jarige drummer is echtgenoot van een lieve vrouw en vader van 2 kinderen. Een hoogtepunt in zijn carriere is om als jurylid deel te nemen aan het drum- en brassband spektakel van Het Korps Politie Suriname. Als boodschap aan zijn fans geeft hij mee “ Wees voorzichtig met alles wat je doet. Als j het doet, doe het save want het is corona tijd. Dank aan mijn gezin, familie en fans voor het vertrouwen. Als je een doel voor ogen hebt, realiseer het. Als jij een gave hebt, maak er dan gebruik van. Je carriëre bepaal je zelf !!!! Lobi voor een ieder”

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: