Pandemie zorgt ook voor verwaarlozing lege percelen en sloten

“In de hele lockdown-periode valt het mij op dat er niet meer schoon wordt gemaakt of dat er wordt onderhouden”, zegt een burger tegen de krant. Het is vele burgers opgevallen dat in verschillende buurten de sloten of lege percelen niet worden onderhouden door de overheid en eigenaren van de percelen.  Ook de middenbermen van verschillende straten hebben inmiddels hoog gras. “Als het om onderhoud gaat van de sloten, komt er maar één man of soms twee mannen die de sloot hierachter bij mij schoonmaken. Maar wat heeft de lockdown te maken daarmee? Schoonmaken kan nog gedaan worden met inachtneming van de protocollen. Betekent het dat alles moet stoppen wanneer Corona er is?”, vraagt de burger zich af

Een andere burger gaf aan dat er drie lege percelen zijn in haar omgeving, die ook voor gevaar zorgen. “Twee van ze zijn al een jaar niet schoongemaakt en het ene naast mij is verwaarloosd. Dat werd optimaal aangepakt, maar de aanpak werd in februari gestopt. Er wordt zoveel troep daar gegooid en ik krijg last van onaangename geur en insecten daardoor. Er is helemaal geen sprake van hygiëne.” Een andere burger benadrukt dat hij geen moeite heeft met het zelf schoonmaken van de omgeving. “Ik maak het lege perceel naast mij zelf schoon. Het voordeel is dat ik een brushcutter heb. Maar het is al drie jaren dat ik geen reactie terugkrijg van de eigenaar. Maar uiteindelijk gaat het om mijn veiligheid en die van de naasten, dus ik wacht op niemand, niet eens de overheid. Ik hoop dat andere wegen en sloten aangepakt kunnen worden, want dat zorgt wel voor onhygiënische toestanden in de buurt, vooral tijdens de regentijd. De totale lockdown is inmiddels opgeheven, dus men kan weer aan de slag met inachtneming van de protocollen”, aldus de burger.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: