Mgr. Choennie: “Telkens als we denken dat we God begrijpen”

Uit een online preek van monseigneur Karel Choennie: “…De heilige Thomas van Aquino heeft gezegd dat telkens als we denken dat we God begrijpen, dan is wat wij begrijpen niet God. Wij kunnen zeggen dat God liefdevol is, trouw en barmhartig. Maar dat zijn toch allemaal menselijke begrippen die het wezen van God niet kunnen vatten…”

De schouders onder het werk

“…Welke regering er ook zal zijn, het zijn dezelfde leerkrachten, politieagenten, verpleegkundigen, douaniers, ingenieurs, artsen, piloten, boeren, buschauffeurs, noem maar op die hun schouders onder het werk moeten zetten. Laten we daarom ons best doen om geen negatieve emoties, argumenten te koesteren die ons zullen verdelen en ons in een sfeer van vijandigheid onderdompelen…”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: