Man scheurt blaas na het inhouden van plas gedurende 18 uur

Een 40-jarige man in China heeft naar verluidt drie blaasscheuren opgelopen na het drinken van tien biertjes en daarna zijn plas in te houden voor een schokkende 18 uur.

Eerder deze maand had de man, slechts aangeduid als Mr. Hu, naar verluidt 10 biertjes gedronken tijdens een nacht in de stad, voordat hij thuiskwam en in een dronken slaap viel. Op de een of andere manier werd hij nooit wakker om te plassen na het drinken van zoveel bier. Hij ging gewoon slapen en maakte zijn blaas niet één keer leeg voor een totaal van 18 uur, wat later door de artsen werd uitgelegd als een gevolg van het vermogen van alcohol om het zenuwstelsel te onderdrukken. Het is mogelijk dat Hu gewoon niet het gevoel had dat hij zijn blaas moest legen terwijl hij sliep. Dat veranderde echter allemaal toen hij wakker werd.

Dokters waarschuwden dat hoewel het geval van Mr. Hu uiterst zeldzaam is, het theoretisch iedereen kan overkomen. Een menselijke blaas is flexibel en kan groter worden naarmate er meer vocht wordt verbruikt, maar heeft een beperkte capaciteit van ongeveer 450 tot 500 milliliter, dus het is aan te raden om regelmatig te plassen, vooral als er veel vocht wordt verbruikt.

Artsen zeggen dat het ongeveer 10 uur duurt voordat het menselijk lichaam ongeveer twee koppen urine produceert, wat gemiddeld ongeveer 10 uur duurt. Dat is ongeveer hoe lang je je plas kunt volhouden zonder het risico te lopen om schade aan andere inwendige organen te veroorzaken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: