Chinese associatie (SCUA) doneert 500 testen

De overkoepelde Chinese associatie, Suriname Chinese United Association (SCUA), heeft ten behoeve van het indammen van de Covid-19 pandemie 500 all-in testen gedoneerd aan de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias. De testen zijn bestemd voor alle gezondheidsinstellingen die dat nodig hebben, waaronder het Centraal Laboratorium van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), het laboratorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en eventueel in een later stadium het Wanica Ziekenhuis. De overhandiging vond plaats op 22 juni jongstleden op het ministerie van Volksgezondheid.

De minister benadrukt dat het niet de eerste keer is dat de vereniging de gezondheidssector gedenkt. De bewindsman gaf verder aan dat de vereniging keer op keer heeft bewezen dat zij ook meeleeft met de Surinaamse gemeenschap. De voorzitter van SCUA, Henk He, benadrukte dat ook de Chinese vereniging deel uitmaakt van de Surinaamse gemeenschap. Vanuit dat standpunt vindt de voorzitter dat ook zij de verantwoordelijkheid in acht dienen te nemen om mee te helpen aan het indammen van de Covid-19 pandemie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: