Kleine huwelijken & minder huwelijkskosten door Covid-19

Het huwelijk is in het leven van de mens en belangrijk en grote stap. Hierbij besluit een koppel officieel om met elkaar door het leven heen te gaan en stappen zij in het huwelijksbootje. Momenteel hebben we te doen hebben met de coronapandemie en een lockdown. De situatie heeft ook haar effecten op geplande huwelijken. In normale omstandigheden kennen we de mooie huwelijken die worden georganiseerd. Er wordt samen met familie en genodigden na de rituelen flink gefeest en gedanst. In een interview met Dagblad Suriname geven twee aanstaande bruiden het volgende mee betreffende uitstel van hun huwelijk. Bruid nummer 1 zei “een koppel dat uitkijkt naar het huwelijk. Zoveel voorbereidingen. Familie uit het buitenland die het meisje (mij dus) een week voor het huwelijk zouden verrassen. De uitgaven zijn grotendeels gedaan. Heb je nog van de …. figuren die geen voorschot terug hebben gegeven.  Precies een week voor het huwelijk wordt  het uitgesteld waarbij de tent gereed was. Het zorgde eveneens voor frustraties tussen ons als koppel. Het uiteindelijk besluit is toch om het huwelijk in het klein te doen met naasten gezien de situatie. Wij als koppel wensen dit voor niemand die uitkijkt naar het mooi moment”.  

De tweede bruid geeft aan dat na alle voorbereidingen, betalingen van voorschotten het huwelijk werd verschoven. “We hebben alles moeten cancelen, wanneer het plaats zal vinden weten we nog niet. Het is wel een hele chaotische situatie. Nu moet er wederom exacte datum worden afgesproken, maar ook dat gaat moeilijk vanwege de situatie. Als het zo blijft is het maar trouwen met alleen de naaste familie erbij. Voor nu is het even afwachten want we weten maar nooit waarvoor het goed is. Alles gebeurd met een bedoeling naar mijn mening”.

Een huwelijk in het klein heeft ook haar positieve kanten, zeker op financieel gebied. Te denken valt hierbij aan de besparing van kosten betreffende voeding en drank voor de gasten, besparing op betaling aan muziekformaties, decoratie etc.. Daarnaast zullende huwelijken die doorgaans 2 a 3 dagen duren, nu in minder tijd verlopen. Kortom COVID 19 zorgt  voor kleine huwelijken en brengt minder huwelijkskosten met zich mee.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: