Tweede fase donatie door Stichting Charity Association Suriname-China

Stichting Charity Association Suriname-China werkt aan een tweede fase van de donaties. Hierbij hebben zij vooral sociale instellingen in gedachten. Het gaat om materiaal ter preventie van COVID-19, waaronder mondkapjes en hand sanitizers. Woordvoerder Chuanrui Wang zei in een interview met Dagblad Suriname dat  “Stichting Charity Association Suriname-China een organisatie is die steun geeft aan sociaal zwakkeren. Een 1ste oproep om preventiemateriaal op te halen is gedaan met als focus frontliners, namelijk de politie, militairen en mensen in de zorg. Zij werken in teamverband en als zij uitvallen hebben wij een grootprobleem. Vanwege teamverband geldt ook dat als 1 besmet is dan moet en hele groep in quarantaine. Tijdens deze 1ste oproep hebben wij heel veel berichten binnen gekregen van mensen, kindertehuizen, bejaardentehuizen betreffende de huidige situatie en hoe moeilijk men het heeft. De vraag is groot dus daarom een 2de  fase oftewel oproep. Momenteel hebben wij aan de frontliners namelijk mondkapjes, hand sanitizers, isolatie pakjes en bestrijdingsmateriaal verstrekt. Wij gaan verder met verstrekken aan kindertehuizen en bejaardentehuizen, met heel veel ondersteuning en donaties van winkeliers. Opmerkelijk is dat winkeliers voornamelijk  uit de Chinese gemeenschap ook meevoelen en ik ben trots op hun bijdrage als persoon van Chinese afkomst. We moeten de strijd tegen COVID 19 gezamenlijk aangaan want het heeft niks te maken met politiek of bevolkingsgroep” aldus de woordvoerder. Daarnaast doet de stichting een oproep aan de totale gemeenschap om de richtlijnen van de Covid Management Team strikt op te volgen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: