Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels dit rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken. In verband met Vaderdag werden heel wat heerlijke maaltijden en gebak bereid in onze Surinaamse keukens.

Huize C was het gebakken garnalen en Massala doks met roti.

Huize S had salade en gebakken kip.

Huize Q had bamie met kip en witte nasie op het menu.

Huize G bereidde  gekleurde pasta.

Huize K  had bamie en pitjel klaargemaakt.

Enkele gerechten waren dus:

Gebakken garnalen en Massala doks met roti, salade en gebakken kip, bamie  met kip, witte nasie, gekleurde pasta en pitjel.

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: