VVD derde zwakste partij verkiezingen 2020

Amafo: ‘Onze boodschap is niet goed begrepen’

De Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD) van Alice Amafo kan met haar landelijke 349 stemmen gerekend worden tot de nummer 3 zwakste partij, die deel heeft genomen aan de verkiezingen van 25 mei 2020.

Amafo zelf bleek met haar 84 stemmen landelijk de sterkste kandidaat van deze partij te zijn. De VVD heeft meegedaan in de districten Paramaribo, Wanica, Marowijne en Para en heeft een open kandidaatstelling gehanteerd, waarbij ‘Surinamers met het hart op de juiste plaats voor land en volk zich konden aanmelden bij de partij, om als kandidaat geplaatst te worden’. In Paramaribo kreeg de partij totaal 226 stemmen, in Wanica 80, Marowijne 13 en in Para 30 stemmen.

“Onze boodschap is niet goed begrepen door het Surinaamse volk”, zegt VVD-voorzitter Amafo aan Dagblad Suriname. Zij vermoedt dat dit komt vanwege de korte tijdspanne die de partij heeft gehad om haar boodschap te vertolken, waardoor de partij niet bekend was bij eenieder. “Maar voor ons is het belangrijk dat er wel een zaad is geplant om verder mee te gaan. De volkspolitiek heeft haar intrede gemaakt in de Surinaamse gemeenschap en het zal tijd nodig hebben om te bloeien”, stelt zij. In ieder geval zal de partij blijven voortbestaan om het idee nog voeten aan de grond te geven. Zij feliciteert hierbij de winnaars van de verkiezingen en geeft hen het voordeel van de twijfel.

“Wij geven hen het voordeel van de twijfel en dat het vertrouwen dat het volk in hun heeft gesteld, zij dat niet beschamen. Dat er een mooie horizon zal komen met het aantreden van de komende regering”, aldus Amafo.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: