Lobbyisten binnen VHP pleiten voor handhaving governor Roemer

Maurice Roemer

Maurice Roemer, president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zal mogelijk door de nieuwe regering bestaande uit de VHP, Abop, NPS en PL worden gehandhaafd. Dagblad Suriname verneemt dat de opkomende regeerders rekening ermee willen houden dat Roemer door zowel het bedrijfsleven als de vakbeweging wordt gedragen. Binnen de nieuwe regeercoalitie wordt er ondertussen flink gelobbyd voor de verschillende sleutelposten. Zo ook binnen de VHP, waar een groep ervoor lobbyt dat Roemer als CBvS-president mag aanblijven. Vaststaat dat de positie van president van de CBvS ingevuld zal worden door de VHP. Er zijn ook andere personen binnen de oranje partij die deze post ambiëren, maar tot een definitieve naam is het nog niet gekomen. Roemer is in februari van dit jaar aangetreden, nadat Robert van Trikt vanwege een fraudeschandaal met ontslag werd gestuurd. Hij was de enige kandidaat van de regering Bouterse-Adhin die door zowel het bedrijfsleven als de vakbeweging werd geaccepteerd. Tot nu toe hebben beide voornoemde maatschappelijke groepen hun standpunt over Roemer niet veranderd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: