Liefdesdrama eindigt in moord, schutter meldt zich aan bij politicus

De 33-jarige douanier, Daphne Hoft, is zaterdagavond doodgeschoten door haar ex-partner Afton E. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat het slachtoffer haar relatie met de schutter had beëindigd. Intussen was zij een andere relatie aangegaan met haar huidige vriend, Dwight S.. Op die bewuste avond van zaterdag 20 juni was het latere slachtoffer thuis bij haar huidige partner Dwight aan de Baikoestraat, een zijstraat van de Munderweg. Op een gegeven moment is Hoft van haar vriend vertrokken. Na enkele minuten kwam Hoft rennend terug naar de woning van haar vriend. Zij werd daarbij achternagezeten door haar ex-partner Afton. 


Na een halfuurtje is Hoft wederom vertrokken. Niet lang daarna kwam het voertuig van die vrouw terug naar de woning van Dwight. De schutter Afton stapte uit de wagen en probeerde de woning van de huidige vriend Dwight binnen te gaan. Op dat moment was Dwight samen met zijn neef Satish in zijn woning. Hij heeft toen gericht op het linker bovenbeen van Satish, de neef van Dwight geschoten en verliet gelijk daarna de plaats met zijn auto die hij niet ver van de woning van Dwight had geparkeerd. Afton liet de wagen van zijn ex vriendin Hoft voor de woning van Dwight achter. Na het incident zou Dwight zijn neef naar de Spoed Eisende Hulp brengen en zag tot zijn schrik dat zijn vriendin Hoft levenloos in haar auto voor de woning lag. Hoft, vertoonde een in-uit schot aan haar hoofd. Het lijk van Hoft werd aan de bestuurderszijde aangetroffen met een schot in haar hoofd. Het lijk werd na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen. De verdachte Afton heeft zich op zondag 21 juni aangemeld bij een politicus aan de Coesewijnestraat. De RBT heeft Afton van daar opgehaald. De politie van Munder heeft het verder onderzoek overgedragen aan Kapitale Delicten. 


Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: