Huisarrest

Op bezoek bij tante Jetty werd bij het zien van een foto, die werd vastgelegd op de dag van de verkiezingen, opgemerkt: “De mens wil zo vrij als een vogel leven in de lucht. Alles kunnen doen en laten wat iemand wil. Vogelhouders halen deze dieren uit hun habitat en sluiten ze op in kooien. De overweldiger, zie ik als een uitbuiter, slavenhouder, die geniet, pronkt met de veren, zangtalenten van deze wezens.”

Over straat leven

Dochter Martha mopperde op de achtergrond: “Ma dus je weet hoe onprettig ik mij voel door steeds weer huisarrest opgelegd te krijgen.” De vader kwam in: “Niet zeuren, door het Coronavirus zitten wij allemaal in huisarrest.” De moeder kon het niet laten een steek onder water te geven: “Wan ogri tya wan bun. Zo ben je tenminste een keertje thuis, want je schijnt over straat te leven.”

 De ene boosdoener

“In bepaalde gevallen worden personen voor kortere of langere tijd huisarrest opgelegd. Deze vorm van gevangenschap houdt mij bezig. De ene boosdoener moet zijn straf uitzitten tussen hoge grauwe betonnen muren van een krappe ruimte, waar zonlicht nauwelijks doordringt en de rustgevende uitstraling van de nacht maan en sterren worden ontbeerd.”

De andere kwaadstichter

“Een andere kwaadstichter mag zijn straf thuis uitzitten. Als ik om welke reden dan ook in de knoei zou raken en een straf moet uitzitten en mag kiezen, zou mijn keuze, zonder er twee keer over na te denken, vallen op huisarrest een soort vakantieperiode. Maar nu, met de Coronavirus lockdown voel ik mij in gevangenschap.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: