Busvervoer cruciale factor bij voortzetting niet-virtuele examens

De leiding van het Onderwijsministerie is van mening dat de achterstand die scholieren hebben opgelopen, niet meer in te halen is. Daarom zullen de cijfers van het eerste en tweede kwartaal bepalend zijn wie wel en niet zal doorstromen naar de volgende klas. Dit kan uiteraard niet gehandhaafd worden bij de examenkandidaten van glo, voj en vos. Het ministerie kijkt uit naar mogelijkheden om de examens door te laten gaan. Onder meer de rekenvakken kunnen niet virtueel geëxamineerd worden. Tegenover lokale media beweren burgers dat het ministerie tegelijkertijd ook rekening moet mee houden dat er busvervoer aanwezig moet zijn, wilt het gros van de examenkandidaten de scholen bereiken. Daarover wordt geen woord gerept.

Het ministerie zal de poppen aan het dansen krijgen wanneer de bussen, die sedert 23 maart in de garage zijn, weer moeten rijden. De bushouders timmeren al een hele poos aan de weg voor de uitbetaling van de lockdownvergoeding en medewerking van de overheid voor de aanpassing van de bustarieven, echter mocht niets baten. Ook de schoolvervoerders zijn ontevreden. De verwachting is dus dat de bushouders van repliek zullen dienen wanneer de examenscholieren en leraren zich weer op school moeten aanmelden.  

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: