Brunswijk getipt als vicepresident

De namen voor de invulling van de verschillende posten in de komende regering doen weer de ronde. Dagblad Suriname verneemt dat nu Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk getipt is als de persoon die de functie van vicepresident zal vervullen. Eerder werd bekend dat Brunswijk ambities had om voorzitter te worden van De Nationale Assemblee (DNA). Naar verluidt zal  Marinus Bee, secretaris en waarnemend fractieleider van de Abop, deze positie nu invullen. Binnen de Abop is Brunswijk de populairste man. In 2015 kreeg hij als lijsttrekker in Marowijne 4.343 stemmen. Bij de recente verkiezingen verbeterde hij dit resultaat met een totaal aantal stemmen van 4.398. Bee was in 2015 nog goed voor 738 stemmen, maar is bij de recente verkiezingen teruggevallen naar 611 stemmen. Bee zijn populariteit is in de afgelopen jaren echter zowel binnen als buiten de partij gegroeid. Binnen de partij worden er via Facebook al een tijdje openlijk personen naar voren geschoven voor vicepresidentschap en ministersposten. Een groep (vooral vrouwen binnen de partij) wil Fidelia Grand-Galon als vicepresident. Weer anderen schuiven ook Bee naar voren voor de post van vp. Als derde komt ook de naam van Leo Brunswijk. Voorzitter Brunswijk heeft intussen duidelijk gemaakt dat namens de partij één persoon slechts uitkomt als het gaat om kandidaten. 

Belfort krijgt mogelijk geen ministerspost
De bron vertelt dat Edward Belfort, die voor een tweede termijn in DNA herkozen is, mogelijk niet in aanmerking zal komen voor een ministerspost in de nieuwe VHP/Abop/NPS/PL-regering, vanwege zijn scherpe houding en uitspraken de afgelopen vijf jaren in zowel binnen als buiten het parlement. Belfort, die nog minister van Justitie en Politie was in de Bouterse-Ameerali-regering tussen 2010 en 2015, heeft vaker zaken aangekaart die hij in zijn periode als minister als onprettig heeft ervaren. Belfort heeft kort voor de verkiezingen van 2020 ook gesteld dat hij ambities heeft om president te worden. Vooralsnog is deze post nu bij de VHP. Of de Abop hem nog de post van vp zal laten invullen, is ook onduidelijk.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: